10 Tips voor Focus en Flow
1 JUNI
2015
Als ik wel eens een "off day" heb, blader ik soms wat op Pinterest en kom ik van die quotes en wijsheids-plaatjes tegen waarbij ik dan denk "oh ja... Dat is wel zo". Zoals deze afbeelding. Die vond ik laatst en hij sprak me gelijk aan. Ten eerste omdat ik gek ben op foto's maken en vintage camera's en ten tweede vanwege de quotes die erin staan. Van die lekkere feitjes op je neusdrukkers. Té simpel eigenlijk, maar toch. Quotes gebruik ik dus wel eens om in mijn flow (balans) terug te komen. Weet je wat, ik geef je wat van mijn ideeën voor meer focus en flow in je leven.

1. Bedenk waar je gelukkig van wordt of dat er misschien dingen zijn waar je goed in bent of waar je goed in zou willen worden.
2. Stel jezelf een doel voor ogen, of meerdere. Als dit grote, ambitieuze doelen zijn, dan is dat natuurlijk prima. Knip ze dan wel op in kleinere brokjes om overzicht te krijgen. Kleine doelen kun je gemakkelijker halen en dat werkt motiverend.
3. Maak dan een lijstje met je doelen daarop en hang die op een centrale plaats (ik hang hem bijvoorbeeld op de WC of koelkast). Dan hoef je het niet te vergeten en focus je er vaak op. ^_~
4. Kom in actie. Plan! Spreek concreet dingen af om je wensen werkelijk te maken. Durf te doen, wees niet bang om fouten te maken, fouten zijn niet erg hier leer je alleen maar van.
5. Verbeter of corrigeer jezelf waar dat nodig is en relativeer.
6. Laat je niet (teveel) afleiden. Wees bijvoorbeeld niet bang om nee te zeggen als iemand met je wil afspreken terwijl jij tijd voor jouw doel had ingepland. Wees dan geen zachtgekookt ei en zeg dan gewoon dat het nu even niet kan, maar dat je graag een andere keer afspreekt. Ik denk bij afleiding trouwens ook gelijk aan alle social media, de telefoon en soms zelfs muziek of de kinderen. Als ik wil bloggen dan leg ik mijn telefoon weg inclusief alle afleidende sociale media erop en zet ik de radio uit. Dan kan ik mij echt concentreren op het bloggen.
7. Wees trots op jezelf! Als je een doel hebt behaald - hoe klein ook - mag je echt trots zijn. Beloon jezelf dan door iets leuks te doen of kopen voor jezelf (tijdschrift / iets lekkers <-- gezonds? Kleding, geurtje, of een verwen behandeling bij een schoonheidssalon... de bioscoop. Dit werkt dan weer motiverend!
8. Sport! Ja... neeeee... ECHT! Ik zeg het met een lach op mijn gezicht want ik ben niet één van de meest sportieve personen op de wereld. Maar juist daarom moet deze op mijn lijstje op de WC, zodat ik mezelf er lekker mee confronteer. Want sport is niet alleen goed voor je lichaam, hoor. Nope! Ook voor je geest. Hiermee ga je je stress tegen, door sport ontspan je je. Een bonus hiervan is dat je nieuwe mensen leert kennen die 9 van de 10 keer ook in hetzelfde schuitje zitten. Of het nu is voor af te vallen, te revalideren of om de gezonde(re) lifestyle. Toch blijf ik een soort haat en liefde verhouding hebben met sport...Ik hoop dat dit gevoel ooit weggaat en sport echt deel uit zal maken van mijn leven.
9. Doe moeite en doorbreek patronen. Daag jezelf uit. Als je dingen wilt veranderen, zul je moeite moeten doen en zal je normale gang van zaken moeten veranderen. Al zijn het maar kleine dingen. Anders blijf je hangen denk ik. Maar buiten patronen om ook trouwens...in het engels zeggen ze "go the extra mile" - doe net even wat meer je best dan normaal. Oftewel ga net even door daar waar je normaal gezien had gestopt. Dat kan soms echt lonen.. Dus bijvoorbeeld als je solliciteert en je word afgewezen, neem geen genoegen met "Oh...Afgewezen...okay..." nee nee nee nee neee! Vraag waarom je bent afgewezen bijvoorbeeld zodat je hier misschien wel van kunt leren in verband met een volgende sollicitatie.
10. Zorg voor variatie, ontspanning en plezier. Geniet! Wees niet eenzijdig, geen werkpaard, Dagobert Duck of ijskoningin. Neem de nodige pauzes en gun jezelf rust. Denk aan jezelf én anderen. Wissel werk af met plezier en andersom. Want "verandering van spijs doet eten" <-- leerde ik bij het koken. ^_~ Door af te wisselen en de nodige ontspanning houd je het leuk. Gaat dit bij jou niet vanzelf, plan dit dan gewoon in mét herinnering zodat je het wel doet en er aan gewend kunt raken. En als iets niet gaat zoals je wilt of van plan was probeer je erbij neer te leggen en pak daarna de draad gewoon weer op.

Terwijl ik deze blogpost schrijf, spelen deze dingen mee Mij en mijn gezin's gezondheid plus die van mijn familie. Mijn vader en schoonmoeder zijn namelijk gestopt met roken. Zo stoer vind ik dat! Maar volhouden lijkt mij dan ook super pittig. Ik geloof in ze en als ze me nodig hebben op welke manier dan ook, weten ze mij te vinden. Ik ben in ieder geval al erg trots op ze dat ze deze stap hebben gezet! Hierbij is focus ook erg belangrijk. Concentreer je niet op wat je niet kan, maar kijk naar wat je wél kan. Eigenlijk is dit een stiekeme elfde tip.... ^_^ Focus on what you CAN do, not what you can't! Tja, ik vind het gewoon echt een goeie! Met deze in je achterhoofd help je jezelf om verder te kijken dan je neus lang is. Hiermee kun je ook je patroon doorbreken en kun je een nieuwe balans vinden.

Ik hoop dat je wat aan mijn ideeën hebt of je nu in een goeie flow zit of niet. ^_~

Liefs, Mijntje.

P.s. Eigendoms rechten van deze foto's zijn niet van mij. Ik heb ze eerlijk geleend. De eerste camera quote foto is van Noel Shively en leende ik van hem via Pinterest op de oorspronkelijke website behance.net. Van de tweede quote is de eigenaar onbekend, deze leende ik via Pinterest. Thanx for sharing these wonderfull quotes!
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
1 Groen Shotje graag!
Tips voor een bacterie vrije, gezonde keuken
Kerst koekjes bakken met Nutella
Groei Rijst of Risotto?
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie