Recycle je koffiezak 3 x anders
10 MAART
2015
Goedemorgen! Voor de koffieleuten onder ons heb ik een recycle tipje voor je lege koffiezakken. Je weet wel ... Die zilverkleurige die binnenin je pak koffie zit. Gooi het dus niet weg, want je kunt het op minstens 3 verschillende manieren recyclen. Beter dan weggooien toch?

Maak de zak eerst even schoon van binnen, dan kun je ermee aan de slag.
1. Sla de rand om en vouw de onderkant zodat het zakje kan staan. Nu kun je hem vullen met aarde en er zaadjes in zaaien van je plantje naar keuze, gebruik bijvoorbeeld de gratis moestuinzaadjes van de Albert Heijn. ^_~. Of als je geen geduld hebt (zoals ik), zet er dan een gekocht plantje in.
2. Vouw het zakje zig-zaggend op en pak de perforator erbij. Knip dan om en om gaatjes in het zakje zodat je een soort van gatenkaas zakje krijgt. Vouw het dan helemaal uit en vouw de bovenrand netjes om. Vouw ook de onderkant weer om zodat hij kan blijven staan en zet er een klein glaasje in met een kaarsje. Nu heb je je eigen windlichtje gemaakt. Dit staat zo stoer, helemaal als je let op het licht effect dat hij je geeft: allemaal stipjes licht op de muur of het plafond. ^_^
3. Gebruik het om spulletjes in op te bergen naar keuze. Houd er wel rekening mee dat het zakje altijd wel een beetje naar koffie blijft ruiken..dus bewaar er geen eten of iets dergelijks in(de nootjes zoals in 't voorbeeld kunnen wel op zich omdat die in een schil zitten).

Wat ik heel erg leuk vond om ermee te doen was puntje 2.
Dan verstuurde ik dit samen met waxine lichtje en een briefje erbij via de post naar familie en vrienden in de laatste maanden van het jaar (ook wel bij een kerstkaart). Voor een extra sfeertje, warmte en liefs tijdens de donkere dagen van het jaar.
Dit kan natuurlijk ook het hele jaar door (bijvoorbeeld voor iemand als opkikkertje).
Of verstuur het als tip nummer 1 maar dan zonder aarde maar met een zakje zaadjes.

Veel Recycle plezier!

Fijne dag nog, groetjes en liefs,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Winterse Whisky, leuk als cadeau of lekker voor jezelf
Lavendel Suiker
Hoera! Onze Poes Pippi was jarig!
Taste of Amsterdam
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie