Stokrozen als Medicijn?
25 JUNI
2015
Ze staan er met rijen tegelijk en in allerlei kleurtjes, van peach-gelig tot rose-rood. Ik heb het over stokrozen. Supermooi maar ook een beetje gek zo op hun gigantisch lange stelen. Ze groeien boven mij uit! Zo hoog kunnen ze zijn. Maar ze zijn niet alleen mooi... je kunt er ook thee van zetten vertelde mijn vriendin. Toen ik op onderzoek uitging, kwam ik erachter dat deze roos ook zo haar gezonde werkingen heeft. Laat dit nu net bij mij van toepassing zijn.

Medicijnen uit de natuur Ik heb al eventjes last van een hardnekkige verkoudheid, maar sinds een paar dagen is daar een schorre stem bijgekomen. En vanochtend stond ik helemaal op met een nog hesere stem dan die van Katja Schuurman!
Vanmiddag liep ik langs deze mooitjes en herinnerde mij spontaan die medische werking ervan. De stokroos heeft schijnbaar een ontstekingsremmende werking en ze zeggen dat het onder andere werkt tegen: bronchitis, keelontsteking, darmontsteking en blaasontsteking. Daarnaast zou een extract gemaakt van de wortel van de stokroos ook nog eens goed zijn voor de werking van je nieren. Maar in mijn geval nu las ik dus dat thee gemaakt van bloemen van de stokroos zou helpen tegen hoesten en tegen mijn hese stem.
In Latijn heet de Stokroos - Alcea Rosea Deze bloem is trouwens ook eetbaar, dus deze kun je zekers gebruiken om je eten mee te versieren. Deze bloemen zullen supergaaf staan op een taart, salade, óf voor op een tropische cocktail bij een BBQ feestje! ^_~
Het zou toch ideaal zijn als het echt werkt. Dus weet je wat, ik ben het gewoon gelijk gaan testen! Mama natuur heeft al vaker haar dienst bewezen bij mij qua geneeskrachtige werking, dus neem ik graag de proef op de som. Wat mij al vaker heeft geholpen is dit: Anti Keelpijn drankje (nu heb ik geen keelpijn dus dit gaat nu voor mij niet op helaas). Maar ik heb dan voor minstens 2 á 3 uur na het drinken ervan geen last meer van keelpijn.

Maar nu test ik dus dít thee receptje:
Was de bloemen goed in een waterbadje. Ze zijn niet bepaald teer dus wees niet bang om ze stuk te maken. Zorg gewoon goed dat je alle beestjes en eventueel zand eraf wast.
Pluk dan de kontjes van de Stokroos af zodat je puur en alleen de bloem overhoud. UPDATE! Pluk juist NIET ze eraf maar laat ze lekker zitten deze helpen juist mee in de werking van de thee.
Doe 3 Stokroos Bloemknoppen in een grote beker of glas en giet er dan heet water op. Laat dit 5 minuutjes intrekken en haal dan de bloem eruit. Drink dan de thee op. Ik zou er 3 x per dag een kop thee van moeten drinken en dan zou ik na een dag al wat moeten merken qua verbetering. Ik ben erg benieuwd of het werkt, spannend! Het proberen waard, toch? Heb jij wel eens iets gebruikt uit de natuur om je gezondheid mee te verbeteren of gewoon om van te eten of drinken? Ik laat je morgen weten of ik al wat verbetering merk maar voor nu: Proost! ^_^

Fijne dag nog en liefs,
Mijntje.

Update! Ik merkte gisteren (na 2 keer drinken ervan) al een beetje verschil, want mijn stem was niet meer zo schor maar het kriebelde nog wel. En toen ik vanochtend erge last had van de kriebels / een prikkelend gevoel in mijn keel ben ik nog even gaan spitten op het net en in wat boeken. Toen zag ik ergens staan dat je juist WEL de groene kontjes moet laten zitten en na 5 minuten trekken de bloem eruit moet halen. Ik heb het receptje gelijk even aangepast. Ik heb de thee dus net mét het groene kontje eraan gedronken en ik was verbaasd! Want dit maakte al een groot verschil. Ik proefde gelijk dat de thee zachter was en het verzachtte ook gelijk mijn keel. Plus het maakt echt het slijm los (ja lekker praatje ik weet het). Ik ben superblij maar ook nog een beetje verbaasd of iets. Hoe vet is dit dan?! ^_^
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Shirt Kussen
Het Ultieme kopje Koffie?
Kip Korma voor Kelly Caresse
Coq au Vin - Oftewel Kip in rode Wijnsaus
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie