Zie jij dat ook?
30 JANUARI
2016
Ik zie ze nu supervaak voorbij komen - salades. Op Instagram, Facebook en op food blogs. Want iedereen wil weer gezonder, slanker én beter het nieuwe jaar in. Maar er mist toch telkens net dat ene ingrediënt bij bijna iedereen!

Kruiden!
Zie ik ze gewoon niet op je foto terug of gebruik je ze nu echt niet?
Ze zijn juist zo lekker erbij! Plus ze maken je salade ook nog eens extra gezond. Want wist je dat er in veel kruiden ook antioxidanten, mineralen en vitamine zitten?
Voor de vitamine hoef je ze nu niet perse te eten, want om daarvan te profiteren zou je het konijntje in jezelf moeten loslaten en hele struiken kruiden leeg moeten eten. Daar beginnen we dus niet aan. ^_~ Maar die antioxidanten en mineralen... Dáár kun je wel al met kleine beetjes blij van worden.

Rozemarijn bevat bijvoorbeeld vele antioxidanten en ontstekingsremmers. Ook zitten er de mineralen kalium, calcium en ijzer in. En er zitten vitamine A, B1, C en E in. Het bijzondere aan dit kruid is dat het meer dan 15 stofjes in zich heeft zitten die een antibacteriële werking hebben en de oliën ervan helpen je onder andere te ontspannen en stress te verminderen. Het helpt tegen hoofdpijn, stimuleert je spijsvertering en bevordert de werking van je lever, gal en bloedcirculatie. Daarnaast helpt het bij nog veel meer andere zaken. Basilicum is ook een echt krachtig kruid, daar heb ik HIER al eerder over geschreven.

Vanmiddag maakte ik een lauwwarme maaltijdsalade met onder andere Champignons en kikkererwten. Als kruiden gebruikte ik -zoals je wel kunt raden inmiddels- Rozemarijn & Basilicum.

Rozemarijn geeft de champignons een lekker rokerige volle smaak en het geeft de salade lekker veel pit. De Basilicum voegde ik toe om de salade op te frissen, de kruiden heeft namelijk iets citroenigs.

Deze salade is lekker, knapperig en zit tjokvol vezels en eiwitten waarmee jij je dag wel doorkomt zonder knorrende geluiden uit je buik. Plus hij is ook nog eens vegetarisch. Als je hem veganistisch wilt maken, laat dan de kwark weg en maak een dressing van de kikkererwten.
Salade zonder naam...mét kruiden.
Wat gaat erin?: Voor 1 persoon
2 handjes Sla melange (rucola, bietenblad, lollo rosso)
10 Haricot Verts (of sperziebonen)
1/2 Rode Paprika
8 Kastanje Champignons
1 koffiekopje Kikkererwten (HAK, je weet wel die nieuwe zakken van de reclame)
1 takje Rozemarijn
2 takjes Basilicum
1 eetlepel Franse Magere kwark
1 theelepeltje honing (of neem stevia)
1 eetlepel Witte Azijn
1 eetlepel Olijfolie (+ een beetje om in te bakken)
1 snufje Peper & Zout
Maak het zo:
1. Pak alle ingrediënten. Was de sla melange, paprika, haricot verts, rozemarijn en de basilicum. En maak de kastanje champignons schoon met een stukje keukenrol of zo'n speciaal champignons borsteltje.
2. Maak de dressing,  doe de kwark, azijn, honing, peper en zout + de olijfolie in een kommetje en meng dit door elkaar.
3. Snijd de champignons, paprika en haal de "kontjes" af van de boontjes.
4. Warm de kikker erwten op een laag pitje op in wat water(laat niet koken).
5. Bak in een koekenpan de champignons en de paprika en kook de haricot verts beetgaar.
6. Doe nu alles op een bord, stapelen maar!
7. Scheur de blaadjes kruiden af en strooi ze eroverheen samen met de dressing. 8. Husselen die handel & eet smakelijk!

Wil je een tip voor kruiden bij een salade die jij graag maakt?
Of wil je meer salade combinaties weten?
Aarzel dan niet en plaats een reactie.
Oh, en neem je je salade mee naar je werk? Maak het gerust een avond van tevoren maar houd de dressing apart in een klein bakje. Ik heb een erg handige salade bak van het merk Sistema. Kijk, deze ---> .

Groetjes en liefs,
Mijntje.
Delen is lief!
Vorig artikel
Volgend artikel
Dit wil je vast ook lezen:
Love comes from within
Stoofpotje met bokbier en kastanjechampignons
Kerst koekjes bakken met Nutella
Anders, Verkeerd
Reageer

Houd me op de hoogte bij nieuwe reacties
Plaats reactie