Wat Is Het Verschil Tussen Teppanyaki En Hibachi Grillen?
Zowel bij teppanyaki als hibachi wordt voedsel boven een open vlam gegrild, waardoor het begrijpelijk is dat veel mensen verward zijn over deze twee manieren van voedselbereiding. Deze vormen van grillen worden gebruikt om verschillende soorten voedsel te bereiden en hebben een verschillende oorsprong van elkaar. Bij beide kunnen gasten het grillproces gadeslaan, zodat zij getuige kunnen zijn van de grote mes- en grillvaardigheden van de koks die hun maaltijden bereiden. Trouwens, als je rondreist in Singapore, bezoek dan zeker het best teppanyaki restaurant singapore
Wat Is Het Verschil Tussen Teppanyaki En Hibachi?
In de VS wordt de uitdrukking “hibachi-stijl” soms gebruikt om te verwijzen naar wat eigenlijk teppanyaki koken is. Hibachi-grills worden in het Japans shichirin genoemd en zijn kleine, draagbare barbecueroosters die van gietijzer zijn gemaakt. Deze grills hebben een open roosterontwerp en gebruiken meestal houtskool als verwarmingsbron. Moderne hibachi-grills in Amerikaanse restaurants zijn elektrisch, zodat ze ook binnenshuis kunnen worden gebruikt om voedsel te bereiden. Bij teppanyaki-grillen daarentegen wordt een ijzeren bakplaat met een plat, massief oppervlak gebruikt om voedsel te bereiden in restaurants voor de gasten. Teppanyaki-grills gebruiken gewoonlijk een propaanvlam als warmtebron. De gasten kunnen rond de teppanyaki-grills zitten, zodat zij de vaardigheden van de teppan-koks kunnen bekijken terwijl zij kip-, varkens-, rundvlees- en visgerechten grillen. Het oppervlak van de teppanyaki-grill is ook ideaal voor het bereiden van fijngesneden bijgerechten zoals eieren, groenten en rijst.
Oorsprong En Kenmerken Van De Hibachi-grill
De geschiedenis van de hibachi-grill gaat vermoedelijk terug tot de Heian-periode, die tussen 794 en 1185 na Christus bestond. Het woord hibachi betekent “vuurschaal” en verwijst naar de cilindrische vorm van de bak, die een open bovenkant heeft en ontworpen is om hout of houtskool in te branden. Hibachi-vaten zijn gemaakt van hout of keramiek en zijn bekleed met metaal. De meeste hibachi-grills zijn zeer decoratief en sommige zijn ingebouwd in meubelstandaarden voor gebruiksgemak. Wanneer hibachi-grills in restaurants worden gebruikt, gebruiken ze elektriciteit als verwarmingsbron in plaats van houtskool. Ze worden meestal gebruikt om grotere items te koken vanwege hun open-rooster ontwerp. Hibachi-chefs kunnen tijdens het koken optreden, bijvoorbeeld door vlammen te creëren die uit kegels schieten die bijvoorbeeld uit uienringen zijn opgebouwd. Meer over hibachi lees hier.
Oorsprong En Kenmerken Van De Teppanyaki-grill
De oorsprong van de teppanyaki grill is onduidelijk. Sommigen menen dat de stijl van de Japanse keuken teruggaat tot 200 jaar geleden, naar een tijd waarin families samenkwamen om hun diners te bereiden boven kleine grills. De meeste mensen zijn het erover eens dat teppanyaki voor het eerst door Japanse chef-koks als grillstijl in de V.S. werd geïntroduceerd. Teppan betekent ijzeren plaat en yaki betekent gebakken of gegrild. Teppanyaki-grills zijn in veel Japanse restaurants te vinden als lange, platte grills waar de gasten omheen zitten. De koks grillen het bestelde voedsel voor de ogen van de gasten en laten hen versteld staan met hun culinaire talenten en uitstekende mesvaardigheden.
Zowel teppanyaki als hibachi-grillen bieden de gasten de kans om van de verrukkelijke Japanse keuken te genieten. Wanneer gasten naar hun favoriete Japanse restaurants gaan, kunnen ze nog meer van hun ervaringen genieten door de geschiedenis van beide kookstijlen en de verschillen tussen teppanyaki en hibachi grillmethodes te begrijpen.